Jesteś tutaj: zdrofix.pl > Kuchnia wegetariańska > Bigos wegetariański

Bigos wegetariański

Bigos to jedna z tradycyjnych potraw kuchni polskiej. Bigos wegetariański Zazwyczaj przygotowuje się go z dodatkiem mięsa, na przykład boczku czy wiejskiej kiełbasy. Taki bigos z pewnością nie jest dobrą propozycją dla wegetarianów, jednak także oni mogą przygotować sobie pyszny bigos. Wystarczy tylko wyeliminować składniki mięsne, zastępując je czymś innym, aby potrawa nadal pysznie smakowała. Bigos wegetariański Dobrym wyborem jest kostka sojowa, którą można kupić bez problemu w większości sklepów. W przypadku jej braku, można wykorzystać surowe sojowe kotlety schabowe, które kroi się w kostkę. Do bigosu wegetariańskiego warto dodać także pieczarki lub inne grzyby. Smak poprawi także odrobin suszonych śliwek. Oczywiście, ważne są również odpowiednie przyprawy. Bigos wegetariański Należy zatem dołożyć do biosu nie tylko sól i pieprze, lecz również zioła, najlepiej świeże. Źródło: http://agroturystykapoznan.pl/

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.