Jesteś tutaj: zdrofix.pl > Kuchnia wegetariańska > Bigos wegetariański

Cząber

Cząber to zioło o niezwykle wyrazistym i pikantnym smaku. Cząber Zioło uważane jest za afrodyzjak gdyż reguluje popęd płciowy. Jest obecnie stosowany zarówno w medycynie a także i w kuchni. Smak tego zioła jest niezwykle wyrazisty i bardzo pikantny. Można go dodawać do stosunkowo łagodnych posiłków. Znakomicie sprawdzi się do zapiekanek Stanowi również znakomitą kwintesencję dań z jajek zarówno posiekany drobno jak i dodany do jajecznicy czy nawet omletu. Cząber Wspaniale wzbogaca smak mięsa mielonego, spaghetti bolognese oraz innych dań przygotowywanych z mięsa mielonego. Trzeba jednak uważać, aby nie przesadzić jego intensywnością, gdyż moglibyśmy mieć przysłowiowy ogień w gardle. Już odrobina cząbru znakomicie podkreśli oraz wydobędzie smak każdej potrawy. Cząber Polecany jest również do potrwa z fasoli, grochu a także innych roślin strączkowych.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.