Jesteś tutaj: zdrofix.pl > Warzywa i owoce > Różne sposoby przygotowywania owoców

Czekolada na gorąco w 3 odsłonach

Gęsta czekolada:

Składniki:

70g gorzkiej czekolady

50 ml zwykłego mleka

około 180 ml mleka skondensowanego

Wykonanie:

W garnczku zagotować odrobinę wody. Czekolada na gorąco w 3 odsłonach Kiedy będzie parowała umieścić nad nią miseczkę z pokruszoną czekoladą i rozpuścić ją mieszając. Wlać mleko skondensowane i mieszać aż do połączenia się składników w gładką, jednolitą masę. Przelać do rondelka i dodać zwykłe mleko. Lekko podgrzać. Czekolada na gorąco w 3 odsłonach Przelać do filiżanek i podawać na gorąco.

Czekolada z bananem

Składniki:

2/3 szklanki mleka

1 banan

2 łyżeczki kakao

2 do kilku kostek gorzkiej czekolady

łyżeczka cukru waniliowego

 

Wykonanie:
Mleko podgrzać razem z połamaną czekoladą  (musi być gorące, a czekolada rozpuszczona). Czekolada na gorąco w 3 odsłonach Banana zmiksować z kakao i wanilią, zalać gorącym mlekiem. Dosłodzić do smaku. Smacznego!

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.