Czekolada na gorąco w 3 odsłonach
Gęsta czekolada:
Składniki:
70g gorzkiej czekolady
50 ml zwykłego mleka
około 180 ml mleka skondensowanego
Wykonanie:
W garnczku zagotować odrobinę wody. Czekolada na gorąco w 3 odsłonach Kiedy będzie parowała umieścić nad nią miseczkę z pokruszoną czekoladą i rozpuścić ją mieszając. Wlać mleko skondensowane i mieszać aż do połączenia się składników w gładką, jednolitą masę. Przelać do rondelka i dodać zwykłe mleko. Lekko podgrzać. Czekolada na gorąco w 3 odsłonach Przelać do filiżanek i podawać na gorąco.
Czekolada z bananem
Składniki:
2/3 szklanki mleka
1 banan
2 łyżeczki kakao
2 do kilku kostek gorzkiej czekolady
łyżeczka cukru waniliowego
Wykonanie:
Mleko podgrzać razem z połamaną czekoladą (musi być gorące, a czekolada rozpuszczona). Czekolada na gorąco w 3 odsłonach Banana zmiksować z kakao i wanilią, zalać gorącym mlekiem. Dosłodzić do smaku. Smacznego!