Czerwona herbata
Czerwona herbata jest podstawą w diecie tych, którzy zdecydowali się na odchudzanie. Czerwona herbata Ma ona korzenno – ziemisty smak i aromat. Herbatkę parzymy w porcelanowym czajniku w miękkiej wodzie przez około 3 do 7 minut. Dalej przelewamy ją do małych filiżanek. Czerwona herbata Dzięki takiemu zaparzeniu herbata nie będzie miała gorzkiego posmaku. Dobrze przygotowana czerwona herbata reguluje przemianę materii, przyspiesza usuwanie z organizmu toksyn, zawiera fluor chroniący zęby przed próchnicą, działa pobudzająco i usprawnia pracę jelit, przyspiesza metabolizm, reguluje ciśnienie krwi, poprawia krążenie i obniża poziom złego cholesterolu. Czerwona herbatka dział również pozytywnie na układ odpornościowy oraz wątrobę. Czerwona herbata Poprawia również nastrój (przez zawartą w niej dużą ilość olejków eterycznych), a także pamięć i koncentrację.