Gałka muszkatołowa
Gałka muszkatołowa to przyprawa wyróżniająca się ostrym i lekko gorzkawym smakiem oraz intensywnym i unikalnym zapachem. Gałka muszkatołowa Znakomicie wzbogaca smak słodkich deserów i napojów. Gałka muszkatołowa jest przyprawą w kuchni wręcz niezbędna. Można ją stosować zarówno do słodkich, jak i pikantnych posiłków. Można jej dodawać również do pierników, ciast, deserów owocowych, grzanego czy ponczu a nawet grzanego wina. Gałka muszkatołowa Idealnie nadaje się do większości dań przyrządzonych z jaj i sera. Można jej dodawać również do tradycyjnych polskich dań takich jak: zupa fasolowa, flaki, bigos, czy też kotlety mielone. Gałka muszkatołowa ma również swoje zastosowanie w medycynie, gdzie jest stosowana jako środek pobudzający łaknienie i poprawiający trawienie. Gałka muszkatołowa Przyprawa znakomicie obniża poziom wolnych rodników, jak również działa dezynfekująco.