Jesteś tutaj: zdrofix.pl > Rodzaje herbat > Rooibos

Jak gotować makaron

Jeśli chcemy dobrze ugotować makaron, nie wkładajmy go do niezagotowanej wody, ponieważ   spowoduje to jego transformację. Jak gotować makaron Poleca się wlanie do gotującej się wody łyżeczkę oleju, a następnie wrzucenie makaronu – to sposób na przeciwdziałanie przywieraniu i sklejaniu się ze sobą klusek. Istotna jest również odrobina soli – zapewni ona równomierne gotowanie się makaronu. Jak gotować makaron Bez soli kluski będą miały śluzowatą konsystencję. Soli dodajemy do gotującej się wody przed dodaniem oliwy. Przestrzegajmy czasu gotowania podanego na opakowaniu. Zbyt wcześnie wyjęty makaron będzie twardy, a zbyt długie gotowanie sprawi, że kluski będą się rozwalały i stracą smak. Płukanie zagotowanego makaronu jest mitem. Jak gotować makaron Nie należy, a nawet nie powinno się tego robić, ponieważ będzie go później ciężko połączyć z ulubionym sosem.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.