Jesteś tutaj: zdrofix.pl > Warzywa i owoce > Jak urozmaicić dietę w warzywa i owoce?

Kapuściana

Kapusta to warzywo, w którym znajdują się ogromne ilości witaminy C, a także potasu, dzięki czemu możliwe jest pokrycie nawet całości dziennego zapotrzebowania na oba te składniki. Kapuściana Duże znaczenie ma również fakt, że kapusta wpływa pozytywnie na układ pokarmowy człowieka. Stymuluje pracę żołądka i usprawniania proces trawienia, a co za tym idzie przyspiesza przemianę materii oraz obniża poczucie łaknienia. Trzeba pamiętać, że można spożywać np. zupę kapuścianą i to w dowolnej ilości, ale bigosu już nie, dlatego, że jest to potrawa bardzo tłusta. Kapuściana Kapusta posiada małą ilość kalorii, toteż można jeść ją nawet w dużej ilości – nie powoduje bowiem tworzenia się komórek tłuszczowych, a zatem nie jest powodem nadmiernego przybierania na wadze. Zupa kapuściana wpływa także na zmniejszenie uczucia głodu, więc tym bardziej można ją jeść w większych ilościach. Statystyki wskazują, że w trakcie stosowania siedmiodniowej diety kapuścianej możliwe jest schudnięcie od czterech do ośmiu kilogramów. Najważniejszym warunkiem jest spożywanie każdego dnia co najmniej jednego talerza zupy kapuścianej. Nie można jednak w tym czasie jeść żadnych produktów, które nie znajdują się na liście wyrobów dozwolonych. Kapuściana Podczas spożywania dozwolonych produktów należy pamiętać również o tym, aby do posiłków  nie dodawać soli, kostek bulionowych, tłuszczu oraz cukru.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.