Jesteś tutaj: zdrofix.pl > Dania obiadowe > Krokieciki z pieczarkami

Krokieciki z pieczarkami

Składniki na ciasto:

20dag mąki pszennej

szklanka litra mleka

szklanka wody mineralnej

2 jajka

sól

odrobinka cukru

pół łyżeczki proszku do pieczenia

składniki na farsz:

2 cebule

50dag pieczarek

15 dag sera żółtego

3 jajka

bułka tarta

olej

sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania:

jajka roztrzepać w mleku, następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, wodę oraz sól z cukrem. Krokieciki z pieczarkami Wszystko dokładnie mieszamy tak, aby nie było grudek i smażymy naleśniki. Pokrojone w drobną kostkę cebule podsmażamy na oleju, dodajemy do tego starte na tarce o grubych oczkach pieczarki. Krokieciki z pieczarkami Do ostudzonego farszu dodajemy starty na tarce o grubych oczkach żółty ser. Doprawiamy do smaku i dobrze mieszamy. Naleśniki przekładamy farszem, zwijamy jak każde krokiety i obtaczamy w jajku i bułce tartej. Ostatni etap to smażenie na patelni z odrobiną oleju na złoty kolor. Krokieciki z pieczarkami Krokiety najlepiej smakują z podawanym w szklance czerwonym barszczem.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.