Makaron z mięsem
Składniki:
opakowanie makaronu świderki
Sos słodko- kwaśny w słoiku 450 ml
50 dag mięsa mielonego
dwie duże cebule
sól, pieprz, bazylia i oregano do smaku
25 dag
Sposób przygotowania:
Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę. Makaron z mięsem Podsmażamy ją na patelni z dodatkiem oleju. Dodajemy mięso mielone i mieszamy od czasu do czasu. Kiedy mięso będzie usmażone dodajemy do niego sól, pieprz, bazylię oraz oregano i mieszamy. Smażymy jeszcze przez 2-3 minuty. Następnie wlewamy sos, mieszamy i gotujemy przez parę minut po czym zdejmujemy z ognia. Makaron z mięsem Makaron gotujemy według zaleceń znajdujących się na opakowaniu. Kiedy będzie miękki ściągamy z ognia, odcedzamy na durszlaku i gorący dodajemy do mięsa. Wszystko razem mieszamy. Następnie kroimy ser żółty na grubsze plasterki i kładziemy je na wymieszane wcześniej mięso i makaron tak, by całkowicie je przykryć a następnie podgrzewamy, by ser uległ stopieniu. Makaron z mięsem Danie jest bardzo sycące i najlepiej smakuje podawane na gorąco.