Jesteś tutaj: zdrofix.pl > Odżywianie > Jak robić zakupy

Rurki faszerowane

Potrzebne składniki:

25 dag chudej szynki

dwie łyżki chrzanu ze słoiczka

trzy jajka

dwie łyżki kwaśnej śmietanki

sól oraz pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

Szynkę kroimy w plasterki. Rurki faszerowane Ugotowane na twardo jajka obieramy i mielimy w maszynce o drobnym sitku. Do zmielonych jajek dodajemy chrzan, śmietanę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Plastry szynki należy posmarować masą jajeczno- chrzanową po czym zwinąć w ruloniki. Rurki faszerowane Rurki lekko podsmażamy na wolnym ogniu uważając, by się nie przypaliły. Usmażone rurki układamy na talerzu. Możemy jeść je z pieczywem lub podawać z gotowanymi ziemniaczkami lub ziemniaczkami w mundurkach i surówką- przykładowo z grzybkami marynowanymi. Rurki faszerowane najlepiej smakują, kiedy są ciepłe, ponieważ kiedy wystygną, mogą zrobić się sztywne. Rurki faszerowane Można je jeść również surowe.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.