Rurki faszerowane
Potrzebne składniki:
25 dag chudej szynki
dwie łyżki chrzanu ze słoiczka
trzy jajka
dwie łyżki kwaśnej śmietanki
sól oraz pieprz do smaku
Sposób przyrządzania:
Szynkę kroimy w plasterki. Rurki faszerowane Ugotowane na twardo jajka obieramy i mielimy w maszynce o drobnym sitku. Do zmielonych jajek dodajemy chrzan, śmietanę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Plastry szynki należy posmarować masą jajeczno- chrzanową po czym zwinąć w ruloniki. Rurki faszerowane Rurki lekko podsmażamy na wolnym ogniu uważając, by się nie przypaliły. Usmażone rurki układamy na talerzu. Możemy jeść je z pieczywem lub podawać z gotowanymi ziemniaczkami lub ziemniaczkami w mundurkach i surówką- przykładowo z grzybkami marynowanymi. Rurki faszerowane najlepiej smakują, kiedy są ciepłe, ponieważ kiedy wystygną, mogą zrobić się sztywne. Rurki faszerowane Można je jeść również surowe.