Jesteś tutaj: zdrofix.pl > Sposoby na świetną sylwetkę > Jak poradzić sobie z tłuszczem w biodrach?

Sałatka z pieczarek

Składniki:

60dag pieczarek
jeden duży por
puszka groszku konserwowego
pięć jajek
cztery łyżki majonezu Kieleckiego
sól, pieprz i przyprawy
do smaku

Sposób przyrządzenia:

Pieczarki gotujemy krótko przez około pięć minut w lekko osolonej wodzie. Sałatka z pieczarek Grzyby osączamy z nadmiaru wody w durszlaku. Kiedy ostygną kroimy kapelusze w ósemki, a trzonki kroimy wąskie  kółeczka. Następnie jajka gotujemy na twardo, obieramy je ze skorupek i kroimy w drobną kosteczkę. Sałatka z pieczarek Dalej obranego pora drobno siekamy i dodajemy do tego odsączony groszek. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem po czym doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz ziołami. Sałatkę przekładamy do przezroczystej salaterki- będzie się w niej pięknie prezentowała. Sałatka z pieczarek Możemy zostawić nieco żółtek startych na grubych oczkach i posypać nimi sałatkę na wierzchu.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.