Jesteś tutaj: zdrofix.pl > Kuchnia wegetariańska > Pizza wegetariańska

Sałatka z selerem

Składniki:

1 słoiczek selera marynowanego- około 350 ml

1 puszka ananasa

6 jaj ugotowanych na twardo

1 puszka kukurydzy

20 dag startego na drobnych oczkach żółtego sera

4 łyżki majonezu

pieprz ziołowy, sól

 

Przepis:

Seler wyjąć ze słoiczka i dokładnie odcisnąć z nadmiaru zalewy. Sałatka z selerem Przełożyć do naczynia i dodać starty ser. Ananasy wyjąć z puszki i pokroić w małą kostkę. Dodać do selera. Jajka obrać ze skorupek. Z trzech wyjąć żółtka. Rozetrzeć je tarce na drobnych oczkach i również przełożyć do naczynia z selerem. Sałatka z selerem Resztę jajek pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do naczynia. Dołożyć odciśniętą z wody kukurydzę. Dodać 4 łyżki majonezu, pieprz i sól do smaku. Wszystko dobrze wymieszać i przełożyć do eleganckiej salaterki. Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy jej składniki dokładnie się „przegryzą”. Sałatka z selerem Najlepiej podawać z chlebem pełnoziarnistym i szynką oraz owocową herbatką.

 

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.