Jesteś tutaj: zdrofix.pl > Dania obiadowe > Zapiekane ziemniaki z mielonym

Sałatka z tuńczyka

Składniki:

5 jajek

2 puszki tuńczyka w sosie własnym

2 średnie cebule

puszka kukurydzy

15 dag żółtego sera

6 łyżek majonezu

sól i pieprz do smaku

 

Sposób przyrządzania:

Jajka należy ugotować na twardo, ostudzić i oddzielić białka od żółtek. Sałatka z tuńczyka Następnie białka pokroić w kostkę. Żółtka należy zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rybę odsączamy z zalewy. Cebule pokroimy w drobną kosteczkę i zeszklić na patelni. Sałatka z tuńczyka Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach a kukurydzę odsączamy z zalewy. Następnie w przezroczystej salaterce układamy składniki warstwowo zaczynając od białek, następnie połowa tuńczyka,  potem podsmażona na patelni cebulka, potem trzy łyżki równomiernie rozłożonego majonezu, dalej sypiemy żółty ser a następnie wykładamy resztę tuńczyka oraz kukurydz i dalej pozostałe trzy łyżki majonezu, Sałatka z tuńczyka a na wierzchu posypujemy sałatkę żółtkami.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.