Serki w panierce
Potrzebne składniki:
dwa serki typu camembert
dwie łyżki bułki tartej
dwa jajka
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Na talerzyk wybić jajko- roztrzepać lekko widelcem. Serki w panierce Serki wyjąć ostrożnie z papierków uważając, aby nie uszkodzić ich skórki. Umoczyć je dookoła w jajku. Następnie oprószyć wysypaną na drug talerz bułką tartą. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Smażyć na niej serki na rumiany kolor, aż lekko „napuchną”. Serki w panierce Podawać je na ciepło z ubitymi ziemniaczkami i surówką z jabłka i marchewki. Serki są tak delikatne, że wprost rozpływają się w ustach. Taki obiad jest bardzo sycący i polecany w szczególności dla osób bardzo wygłodniałych. Serki są lubiane zarówno przez dorosłych jak i przez dzieci. Serki w panierce Jeśli nie mamy serka typu camembert, możemy zrobić to danie z serkiem topionym. Smak będzie nieco inny, ale równie dobry.