Jesteś tutaj: zdrofix.pl > Desery > Sernik na zimno z galaretką

Sernik na zimno z galaretką

Składniki:

6 serków homogenizowanych po 150 gram każdy

4 galaretki- truskawkowa,  agrestowa, cytrynowa i pomarańczowa

paczka okrągłych biszkoptów

puszka ananasów

 

Przepis:

Truskawkową galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody i dobrze rozpuścić. Sernik na zimno z galaretką Pozostawić do ostygnięcia. Dwa serki homogenizowane przelać do wysokiego naczynia. Stopniowo dodawać ostudzoną galaretkę i mieszać mikserem na najmniejszych obrotach. Małą tortownicę wyłożyć biszkoptami. Wylać na nie serki zmieszane z galaretką. Odstawić na 15 minut do lodówki. W tym czasie przyrządzić pomarańczową galaretkę – również w jednej szklance wrzącej wody. Schłodzoną ubić lekko z dwoma kolejnymi serkami. Sernik na zimno z galaretką Wylać do tortownicy na pierwszą warstwę i wstawić do lodówki. W tym czasie według wcześniejszych wskazówek rozpuścić galaretkę cytrynową. Również ubić z serkami na najmniejszych obrotach. Wylać na wcześniejsze masy. Galaretkę agrestową rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody i odstawić do ostygnięcia. Ananasy wyłożyć na masy serowe i zalać schłodzoną  galaretką. Sernik na zimno z galaretką Sernik przechowywać w lodówce. Najlepiej smakuje po paru godzinach od przyrządzenia.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.