Szyszki krówkowe
Potrzebne składniki:
cztery paczki ryżu preparowanego
15 dag krówek
łyżka masła lub margaryny
dwie łyżki kakao
Sposób przyrządzania:
Rozpuścić masło w rondelku i dodajemy do niego powoli krówki nieustannie mieszając, by masa się nie uległa przypaleniu. Szyszki krówkowe Kiedy wszystko się rozpuści wsypujemy łyżkę kakao i dokładnie mieszamy. Gdy wszystko połączy się w jednolitą całość, wsypujemy ryż preparowany a w dalszej kolejności mieszamy z masą krówkową. Szyszki krówkowe Następnie formujemy z tego szyszki i odkładamy do lodówki na parę godzin, by wszystko zastygło i dobrze się zlepiło. Szyszki krówkowe są wyśmienitym dodatkiem do kawy i z całą pewnością przypadną do gustu nie tylko najmłodszym łasuchom. Po zastygnięciu szyszki nie lepią się do rąk. Szyszki krówkowe Doskonale nadają się na deser w czasie imprezy urodzinowej dziecka. Życzę smacznego!