Tortilla wegetariańska
Tortilla to jedna z tradycyjnych potraw kuchni meksykańskiej. Tortilla wegetariańska Ma ona wielu sympatyków również w Polsce. Zwykle dodaje się do niej różne warzywa oraz mięso, na przykład kurczaka. W takiej postaci nie jest ona dobrą propozycją dla wegetarianów. Jednak podobnie jak i w przypadku wielu innych potraw, możliwe jest dostosowanie tortilli do zasad diety wegetariańskiej, poprzez zastąpienie pewnych składników innymi. W tortillach wegetariańskich zazwyczaj znajduje się dużo warzyw, na przykład pomidorów, ziemniaków, cebuli, ogórków i kukurydzy. Tortilla wegetariańska Można pozwolić sobie na dużą dowolność, w zależności do swoich upodobań smakowych. Tortilla wegetariańska będzie smakowała jeszcze lepiej, kiedy doda się do niej kawałki kotletów sojowych, żółtego sera lub jajek. Warto zwrócić uwagę również na owoce, na przykład awokado czy ananasa, które doskonale poprawiają smak tortilli. Ważną rolę odgrywają również przyprawy, które powinny być dopasowane do wybranych składników. Tortilla wegetariańska Przygotowując tortillę samodzielnie trzeba także pamiętać, że jej smak zależy przede wszystkim od ciasta.