Jesteś tutaj: zdrofix.pl > Odżywianie > Szczupła sylwetka- co i kiedy jeść

Tymianek

Tymianek jest przyprawą o ma bardzo silnym, fantastycznym aromacie. Tymianek Ma on nieco gorzkawy posmak. Przeznaczony jest między innymi dla potraw kuchni śródziemnomorskiej, doskonale pasuje również do wszelkich tłustych dań mięsnych. Przyprawę tą  z uwagi na jej pikantny smak i energetyzujący zapach poleca się do tłustych potraw typu: mięsa, pieczone ziemniaki smażone na bekonie jajka a także ser. Tymianek Idealnie nadaje się jako dodatek do potraw z roślin strączkowych. Używa się jej również jako do marynat do octu ziołowego a także do kiszenia oraz marynowania ogórków. Tymianek wspaniale komponuje się z wszelkimi daniami z duszonych i pieczonych pomidorów. Szybko i skutecznie zwalcza nieprzyjemny zapach morskich ryb. Tymianek jest więc przyprawą o szerokim zastosowaniu. Tymianek Poleca się go również jako przyprawę do niektórych kiełbas.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.