Jesteś tutaj: zdrofix.pl > Sałatki > Sałatka z pomidorów

Wino z dzikiej róży

Składniki:

2,5 kg owoców dzikiej róży

8,6 l wody

2,2 kg cukru

10g kwasku cytrynowego

drożdże

4g pożywki

 

Sposób przyrządzania:

Owoce dzikiej róży mrozimy przez około dwa dni po upływie tego czasu dokładnie myjemy, i usuwamy z nich ogonki, resztki kwiatów. Wino z dzikiej róży Róże miażdżymy i zalewamy 3l wrzątku, mieszamy. Z pozostałej wody oraz cukru sporządzamy syrop i ten dodajemy gdy owoce będą chłodne. Dalej dodajemy zaczyn drożdżowy a także kwasek cytrynowy oraz pożywkę. Całość należy fermentować przez co najmniej dwa tygodnie. Wino z dzikiej róży Po tym czasie przecedzamy. Gdy minie 1,5 miesiąca wino zlewamy znad osadu. Tą czynność należy powtarzać co około dwa tygodnie do czasu aż zupełnie się wyklaruje . Wino z dzikiej róży Wino jest gotowe do spożycia po upływie połowy roku a jego moc wynosi około 12%. ma wspaniały smak i aromat, który przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.