Jesteś tutaj: zdrofix.pl > Napoje w zdrowym odżywianiu > Kompot idealnym dodatkiem do obiadu

Ziele angielskie

Ziele angielskie jest szczególnie popularną przyprawą w kuchni europejskiej. Ziele angielskie To niezastąpiony składnikiem wielu marynat, niektórych mieszanek przyprawowych a także wszelkich zup i sosów. Ziele angielskie jest niezastąpione przy przyrządzaniu pasztetów, klopsów, wędzonych. Przyprawę tą dodaje się również do marynowanego śledzia, znakomicie pasuje też do kiszonej kapusty, ogórków, a także dań z dziczyzny oraz wołowiny. Ziele angielskie Dawniej ziele angielskie było wykorzystywane w ciastach owocowych, ciastach z dyni, a nawet lodach i budyniach. Ziele angielskie zawiera w swoim składzie indyjskie curry. Znakomicie nadaje się również potrawach z mięsa i ryżu. Stosuje się go także jako dodatek do likierów, (na przykład benedyktynów, Chartreuse). Ziele angielskie może być stosowane jako zamiennik cynamonu, Ziele angielskie a nawet goździków i gałki muszkatołowej.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.